Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
150
ad17c829ce50a0a6e19efa1450aa2b43
Tillbaka

Årsmötet den 2 april 2022

Vid gårdagens årsmöte på biblioteket i Enköping klarades förhandlingarna av snabbt och galant. Enda nyheten var att Eva Emanuelsson blev ny ledamot medan Ana Rojas blev ersättare. Eva och Ana bytte plats i styrelsen helt enkelt.

Men det stora och intressanta var mötet med Kristina Sandberg i biblioteket som följde på årsmötet. Kristina var ju som bekant fjolårets stipendiat till Jan Fridegårds minne i Uppsala kommun. Hon drog en talrik publik till biblioteket där hon berättade både om sin Augustpris-vinnare trilogin om hemmafrun Maj och sin självbiografiska roman från 2020 "En ensam plats". Den handlar om hennes bröstcancerdiagnos som hon fick hösten 2016 och den efterföljande behandlingen. Nu är hon helt återställd.
Kristina kunde berätta om den omfattande turnén landet runt om Maj som pågick 2014 till 2016. Under den mötte hon många läsare som kände igen sig själva eller sina mammor eller sina svärmödrar i Maj med hennes både goda och jobbiga sidor.


Även boken om hennes cancer har fört med sin många läsarreaktioner av igenkänning. Av skräcken vid diagnos, oro inför behandlingen och - tack och lov - lättnaden när den medicinska behandlingen numera är mer framgångsrik som i Kristinas fall.

Efter mötet i biblioteket kunde vi dokumentera Kristina besök med fotografering vid Fridegårdsstatyn tillsammans med Aase Fridegård.


801