"ett språkrör för många som lever och dör, hårt och tyst - utan möjlighet att själva få säga sitt ord"

Så beskrev Jan Fridegård vad han ville med sitt författarskap.

Jan Fridegård

Fakta om Jan, hans liv, familj, intressen, historier, omdömen, hans egen röst och bilder. Hans författarskap samt plats och ställning i litteraturvetenskapen.

Sällskapet

Vi är ett litterärt sällskap med uppgift att bevara och stimulera intresset för författaren Jan Fridegård och hans författarskap. Styrelsen har sitt säte i Enköping.

Priser

Det delas ut två pris i Jan Fridegårds namn, ett av Håbo kommun och ett av Uppsala kommun. Respektive pris delas ut vartannat år.

Senaste nytt

Här meddelar vi om vad som är på gång i föreningen.


ARTICLE
161
fd88773a0b7f7d4ab75f946ed2d278cb
Tillbaka

Medlemsblad 2/2023

Medlemsbladets nyheter denna gång är inbjudan till årets litterära utflykt och en färsk bild på sällskapets styrelse.
Utflykten är en bussresa som startar kl. 10 den 27 maj till Ekerö och Mälaröarna på temat statarnas historia i dessa trakter. Det är en repris av den resa vi deltog i 2018 men då var geografin Södertörn. Det är Arbetarnas kulturhistoriska sällskap och ABF Stockholm som är arrangörer och vi är välkomna med. Anmälan senast den 17 maj till info@arbetarkultur.se eller telefon 0705 719895 Kjersti Bosdotter. Start- och slutpunkt för resan är ABF-huset på Sveavägen 41.

I styrelsen är senaste nyheten att Maria Bendz invaldes vid årsmötet i mars men för många av er nya medlemmar finns flera eftersom senaste publicerade bilden på styrelsen är från 2016.

Övrigt innehåll är Jans porträtt av sin far Johan Alfred som han skrev 1949 i en bok med flera fars-porträtt.
801